Jasmin Niemi

Städar

Kategori:

Blir så trött. Skulle börja förbereda fyllningen till tårtan men det gick inte så bra. Glömde av att köpa hallon igår så idag insåg jag att jag bara hade en påse med knappt hälften i. Attans! Men som tur va ska Andreas svänga förbi jobbet så han köper med sig hallon på väg hem! Har precis torkat ur skåp och torkat skåpsluckor i köket. Väntar på att ugnen ska svalna så jag kan göra rent den också. En riktig städdag här idag. Tog en paus förut med en smoothie gjord på banan, jordgubbar och lite lättmjölk. Mumms!

Ösregn

Kategori:

Vilken träningsvärk jag har! Men det känns riktigt bra. Igår jobbade jag till 3 och sen va det gymet med Andreas vilket va segt men bara att bita ihop. Är glad att jag är ledig idag så jag slipper gå ut i ösregnet. Ska dricka upp kaffet och sen ska jag dammsuga, roligt.

Så mycket bättre pizza

Kategori:

Efter jobbet gick jag hem till mamma och pappa. Drack kaffe och pratade om livet. Pappa körde hem mig och jag satte igång med städningen. Letade fram ett recept på pizzadeg och satte igång. Medan degen jäste gick jag ut på en pw. Pizzan blev kanon god, man tager vad men haver. Nu sitter vi och kollar på så mycket bättre och försöker få ett intryck av alla som är med. Det är några som jag inte har någon aning om vilka det är. Men men, hur fina är inte blommorna som jag fick igår?

Lycklig

Kategori:

När vi skulle äta tårta fick jag presenter. Av Andreas "farmor" fick jag en ljushållare från Orrefors, och av hans systrar och deras respektive fick jag ett peace armband från Efva Attling plus blommor. Av hans yngsta syster fick jag ett J som är en nyckelring. Hon hade gjort den i träslöjden till mig. Gissa hur glad jag blev för presenterna och allt annat! Jag som inte ens fyller år idag. Finare människor får man leta efter. Är glad att Andreas har en så snäll familj som jag kommer överens med.

Tårta

Kategori:

Åkte hem till Andreas mamma vid 3. Vi bakade en hallon och vaniljtårta som vi ska äta sen. Grymt samarbete måste jag säga.

Mina recept

Kategori:

Har äntligen hittat den perfekta boken att skriva in mina recept i. Det finns olika kategorier i den såsom kött, fisk grönsaker, efterrätter, bakverk och bröd. Plastfickor för tidningsutklipp eller liknande. Så nu vet ni vad jag har att göra ett tag framåt.

Jobba på nytt ställe imorgon.

Kategori:

Hann inte träna idag så nu får jag göra lite övningar hemma med hjälp av Andreas. Sen är det dax att hoppa i säng, ska upp och jobba tidigt imorgon. Men inte i nödinge, ska jobba i Kungälv.

Myser

Kategori:

Sitter och äter frukost nummer två. Vaknade tidigt idag, gick upp åt frukost till Nyhetsmorgon och gick och la mig igen. Nu har jag gjort ordning mig och ska åka till Kungälv om en stund. Havregrynsgröt med kanel och mjölk, kaffe och ett tänt ljus som luktar kanel. Mysigt.

Orrefors

Kategori:

Sist jag va hemma hos mamma och pappa gick vi upp på vinden och hämtade ner "lite" saker som är mina. Bl.a. Dessa två blomformade ljushållare från Orrefors. Hittade en massa roligt där som jag helt har glömt av att jag har köpt. Hittade även glas, knivar, skålar och massa mer.

Nybakat va det här ja.

Kategori:

Bakade en liten plåt med Salted Caramel Brownies. Nu har jag kokat kaffe och hängt upp tvätten. Snart börjar Hollywood fruar och det är ju självklart tisdagens höjdpunkt. Andreas jobbar dygn idag så jag är ensam. Ibland kan det vara ganska skönt att vara ensam. Kan kolla på vad jag vill, lyssna på vilken musik jag vill och kan torka av golven vid 22 tiden utan att någon undrar om jag behöver läggas in på psyket. Men gillar inte att vara ensam för mycket. Speciellt inte när jag ska lägga mig, nej det är det värsta jag vet. Men men så är det ibland när man har en sambo som jobbar nätter.

Pigg och glad

Kategori:

Efter gymet mötte jag upp Andreas. Tränade stenhårt (kanske lite för hårt eftersom frukosten kom upp) men det va bara att ta nya andetag och fortsätta. Kom hem duschade och käkade och sen dog jag i soffan. Tre timmar av sömn räcker inte. Så nu har jag ätit middag och ska röja i köket. Det verkar som jag slipper att sitta här ensam och fira min födelsedag. De flesta har svarat och vill komma så det ser jag fram emot. Det blir min första bjudning hit så jag hoppas det blir trevligt. Andreas åker till Danmark med laget den helgen så det passar perfekt. Nej måste ta tag i köket.

God morgon

Kategori:

Gick upp i tid för engångs skull så jag hann koka havregrynsgröt och kaffe. Så nu sitter jag på bussen mätt och belåten. Är dock väldigt trött och hade gärna legat kvar i sängen med Andreas. Men men.

Klart

Kategori:

Chokladtårtbottnarna är färdig gräddade och ska bara svalna och sen ska dom in i frysen. Hur bra som helst! Bara att ta fram och tina, på med fyllning och sen spritsa på grädden och sen va det klart. Har suttit och skalat mandel då jag inte tänkte på att köpa färdig skalad. Ska nämligen göra mandelmjöl och då ska dem vara skalade. Receptletandet är över då jag har hittat många bra och skrivit ner. Nu ska jag bara packa gymväskan tills imorgon och sen hoppa i säng. Klockan ringer 5 så borde redan sova. Men är man natt människa så är man.

God dag

Kategori:

Vi åkte och köpte nya träningskläder till Andreas och lite annat roligt. Nu sitter jag och skriver ner recept och letar efter några goda macarons recept. Jag ska försöka mig på att baka det någon dag tänkte jag. Andreas har lagat middag så vi ska väl snart äta. Hoppar gymet idag, städa, städa, städa. Imorgon kör vi dubbelt så hårt.

Helgen

Kategori:

Är ledig imorgon och så blir det nog lite Bullbak om jag får tummen ur. Igår jobbade jag och efter jobbet va jag så trött men samtidigt rastlös. Kollade om någon va sugen på att dricka lite vin och det va Malin. Så jag åkte till Kungälv och träffade henne och hennes vänner. Gick till gamla malt och humle som har öppnat dörrarna på nytt. Träffade massa folk och hade sjukt trevligt. Idag har både jag och Andreas vart sega. Han har inte mått jätte bra då han också va ute med sina vänner. Jag gick och la mig 4.20 och då hade inte han kommit hem. Har ingen aning vilken tid han ramlade in här. Idag har vi bara myst i soffan givetvis med tända ljus.

Mys

Kategori:

Sitter i soffan med mjukiskläder, kaffe och tända ljus. Hur skönt som helst! Hunnit Jobbat till tre, tränat, duschat och ätit middag redan. Skönt att ha kvar mat sen gårdagen, bara att värma på soppan och äta. Nu ska jag bara vara resten av dagen. Skönt.

Recept letande

Kategori:

Lunchen är intagen och jag är mätt och belåten. Ruccola, keso, tomat, gurka, oliver, lite pressad citron över och lite salt och peppar. Smakade väldigt bra. Två timmar kvar och sen bär det av till gymet igen. Är så jäkla trött idag och hade egentligen velat krypa ner i soffan med en filt och läst lite recept böcker. Har en hög som jag inte har hunnit läsa igenom. Letar efter något recept på någon tårta. Känner att jag behöver förnya tårtan lite. Inte alltid kul att baka samma tårta varje gång.

Panda

Kategori:

Är helt slut! Igår körde vi Zumba och idag ett mrl pass. Skulle egentligen kört Zumba imorgon igen men kan inte så fick avboka det passet. Får gå till gymet direkt efter jobbet och köra tillsammans med Andreas istället. Annars går livet mot ljusare tider och allt börjar kännas bättre och bättre. Detta kommer bli bra! Hur söta är inte pandatossorna jag fick av mamma idag? Virkade och super söta.

14 dagar

Kategori:

Då var det 14 dagar kvar tills jag fyller år. Ja men de var ju spännande, eller inte. Nej, det är ju inte som att fylla år när man är liten och längtar. Nej jag längtar mest att ha en anledning till att få baka en tårta. Experimentera lite med olika fyllningar, spritsningar och dekorationer. Ja det är sånt jag tycker är kul och får mig att tänka på någonting annat. Så det senaste har jag bakat en del. Dock väldigt mycket vanliga saker så dom kladdkaka, äpplepaj och bröd. Försöker att inte äta det själv utan ger bort till mamma och dom oftast. Nej jag borde sova nu! Klockan ringer 5.10 och då är det dax att stiga upp. Yippie!

Tråk

Kategori:

Sitter i soffan och pustar ut. Vi har varit iväg och handlat, sprungit upp och ner till tvättstugan och städat här hemma. Blev precis klara tack och lov. Nu kollar vi kolla på halv 8 och sen ska vi hem till mamma och pappa. Har inte gjort någonting spännande alls som ni märker.

God kväll

Kategori:

Det blev inte så mycket till power Walk men det blev en promenad runt i bohus i 40 minuter. Brödet blev faktiskt väldigt gott så även det receptet ska in i boken. Nu har vi ätit Tacos framför tvn och vi ska väl fortsätta att sitta här. Troligen så spelar vi ett spel eller så. Börjar bli väldigt trött men Andreas gör lite kaffe till mig så ska nog vakna till lite.

Nybakat-

Kategori:

Har städat, bytt lakan och myst med Andreas. Har även bakat bröd med lite frön i och jag hoppas att det smakar lika gott som det luktar. Det återstår att se - men först en power Walk i höstvädret.

Det goda i livet.

Kategori:

Igår åkte jag och Nathalie till stan, vi Käkade kinamat och sen gick vi till lilla London och drack en öl. Efter någon timma på London gick vi till något nytt ställe som ligger bredvid nivå. Det va stort, luftigt och jätte mysigt. Mötte upp några vänner till Nathalie där. Så min lördag va hur bra som helst. God mat, god öl, och trevligt sällskap. Vad mer behöver man? Inte särskilt mycket.

Taggad

Kategori:

Dog efter mat och dusch. Sov hur gott som helst på soffan och det kommer jag antagligen få lida av när jag ska lägga mig. Har packat om gymväskan inför morgondagen. Nu har jag bestämt mig att jag ska gå ner alla (dom flesta) sambokilorna som jag lagt på mig. På tisdag blir det pass för första gången i mitt liv. Känns lagom nervöst, men alla är väl nybörjare någon gång.

Jobb, gym, mat

Kategori:

Slutade jobbet 15.00 och mötte upp Andreas. Vi åkte till gymet och körde så svetten rann, har precis kommit hem och Andreas lagar mat men det verkar inte gå så bra för honom. Hör hur han svär och har sig haha. Undra om jag vågar mig ut i köket för att kolla läget. Kan ju låtsas att jag måste sätta på dom nya dynöverdragen just nu. Jag köpte dom häromdagen och nu är dom tvättade och luktar gott.

En pumpa flera pumpor-

Kategori:

På netto hittade jag dekorations pumpor. Åh så fina och jag hade beslutsångest över vilka jag skulle välja. Men det blev tre lagom små som passade perfekt på de gråa fatet. Nu är det höst även inne. 23 kronor för alla tre kallar jag för kap.

Grönt som spenat

Kategori:

Gjorde spenatsoppa första gången i mitt liv idag och god blev den! Väldigt god. Åt den, ägghalvor och nybakat bröd. Försökte att ta ett kort på soppan men den såg inte så aptitlig ut tyvärr. Nu ska vi springa till netto och panik handla lite eftersom jag inte fick upp Andreas idag så det blev ingen storhandling här inte.

Sol sol sol.

Kategori:

Sitter på balkongen med kaffe och strålande sol. Idag finns det inte mycket att klaga på. Andreas sover och är omöjlig att väcka eftersom han har jobbat natt. Jag va vaken till strax efter 5 för att jag kunde inte somna så huvudet är inte på topp. Idag står power Walk, handling och brödbak på schemat.

Salt och peppar.

Kategori:

Va iväg med mamma idag. Äntligen hittade jag ett fint sett att ha framme på bordet till salt och peppar.

Förvirrad mest hela tiden.

Kategori:

Idag har mina föräldrar varit här och hjälpt oss att sätta upp en hylla i sovrummet och lite grejer i köket. Allt börjar falla på plats och vi är så nöjda med lägenheten. I torsdags fick jag väldigt dåliga nyheter som jag behöver smälta ett tag. Vet inte riktigt vad jag ska göra eller säga. Allt är bara sjukt. Men smälter det ett tag till innan jag berättar här. Gjorde en chokladkaka med geishafluff till. Mumms va gott det blev. Ska testa lite olika bakverk nu så jag vet vad jag ska göra för någon tårta när jag fyller år.

Be my real friend!

Kategori:

Kaffe paus.

Kategori:

Kakan blev helt klart godkänd. Andreas åkte till jobbet för ett tag sedan. Jag själv dricker kaffe och kollar på Master Chef. Ska leta fram något fint Nagellack och måla naglarna. Hur i himmelens namn ska jag kunna somna tidigt idag när jag gick upp 5? Jag måste ta bussen imorgon 6.40 så jag måste verkligen somna i tid.

Baka liten kaka

Kategori:

Sov alldeles för länge idag. Andreas fick dra upp mig ut sängen strax efter 5. Då gick vi ut i spöregnet för att gå till affären. Köpte äpplen och lite annat så nu står äppelkakan i ugnen. Får se om den blir bra om en stund.

Ledig? Inte nu längre.

Kategori:

Det va väl tur i oturen att jag tog ledigt idag. När klockan va cirka 21.00 ringde telefonen. Hon som skulle jobbat natt idag hade blivit sjuk. Ingen annan kunde men Andreas erbjöd sig, Men jag såg på honom att det tog emot och han höll redan på att somna i soffan vid 8. Så jag hoppar in i natt. Har laddat kaffebryggaren och här ska det både kokas och drickas kaffe som hade räckt till en arme. Skål.

Ikea

Kategori:

Kom precis hem från Ikea där vi spenderade lite mer än 3 timmar. Känns i huvudet vill jag lova men vi blev inte särskilt fattiga. Någon tusenlapp gick det på och vi är nöjda. Andreas hade Tålamod som en ängel, han klagade inte en ända gång. Jag och mamma kollade på allt medan Andreas körde kundvagnen och la någon kommentar då och då. Nu ska jag bara få hit pappa så hyllor och taklamporna kommer på plats. Ska dricka upp mitt kaffe och ta en promenad i höstvädret.

Mysig kväll

Kategori:

Somnade givetvis i soffan och vaknade strax efter sju. Har fixat ledigt imorgon så jag hinner återhämta mig lite efter en galen period med jobb. Andreas och dom kom 8 i finalen vilket va väldigt bra. Han är inte hemma än så jag har passat på att titta på project runway Sverige. Som vanligt när iden kommer från USA så kan inte den svenska versionen riktigt nå upp till deras nivå, tyvärr. Det känns så fejk och påläst så nej. Det va ingenting för mig. Kollade ni?

Regnet öser

Kategori:

Detta väder gör mig deprimerad. Gick upp för en stund sen men ska sova lite till. Mår inte alls bra, nacken spänner värre än någonsin och kroppen ömmar. Men med lite sömn blir det nog bättre. Andreas åkte i väg imorse för att spela en golf final. Har inte hört något men jag hoppas det går bra. Jag behöver nya kläder men Orkar inte åka till stan. Trängas med folk och leta och ha sig. Vet inte ens vad jag vill köpa men när jag ser andra ute tänker jag bara på att jag verkligen inte har någon stil. Behöver hjälp.