Jasmin Niemi

Hunnit med mycket.

Kategori:

Idag har jag jobbat, lunchat med Nathalie och vart hemma hos Ida och passat Charlie medan hon va i stallet. Nu har jag precis ätit middag framför tv'n... Ensam. Andreas är på julbord med sitt jobb idag och sen jobbar han natten så vi ses inte förs än imorgon kväll. Men nu har vi en period där vi jobbar mycket båda två men det gör inte så mycket ändå. Nu hinner vi sakna varandra igen. Nu ska jag fixa matlåda inför morgondagen då är det min första dag på det nya jobbet. Spännande och jätte kul ska det bli. 7.00-16.00 så ska lägga mig i tid för engångs skull.

Allt bra, väldigt bra.

Kategori:

Uppdraget avslutat med ett bra slut. Jag var på arbetsintervju igår. Trodde inte jag skulle få svar direkt men det fick jag. Jag har ett jobb nu. Jag börjar på torsdag hos en man i Haga. Vilken lycka! Det känns så jäkla skönt att veta att jag har något att göra på dagarna och kvällarna och något att betala räkningarna med. Det var inga problem att jag åker till Thailand heller vilket känd skönt. Jobbar julaftons kväll, juldagens kväll och nyårs kvällen också vilket känns helt okej ändå. Mannen var supertrevlig och vi har nog ett och annat att prata om. Nu är jag Påväg till stan, lite julklappar har jag råd med ändå. Livet känns underbart.

Håll tummarna.

Kategori:

Har spenderat dagen hemma hos mamma och pappa. Jag sov där inatt och Andreas kom och gjorde mig sällskap i natt då han fick åka hem från jobbet för han va dålig. Vi åt middag och efter Solsidan åkte vi hem. Har precis kollat på den nästsista Johan Falk filmen. Imon har jag två saker på schemat, först ansiktsbehandling och sen en väldigt viktig sak som jag inte kommer säga någonting om förrän jag vet mer om det. Håll bara tummarna är ni snälla. Nu ska jag läsa ett kapitel eller två och sen sova.

Längtar

Kategori:

Kärlek är när man inte vill sova för att verkligheten är bättre än en dröm.

Om 45 dagar (snart 44 dagar) åker vi till Thailand 8-31 januari. Lycka!

Frisk?

Kategori:

Jag tror att jag är frisk.men jag vet inte. Vågar inte känna efter helt men just nu mår jag bra. Har bytt alla lakan och handdukar så tvättmaskinen snurrar för fullt. Har sanerat köket så det är rent där nu. Hällt klorin på golvet i badrummet och givetvis i handfatet och i toan så ska snart in och skura där inne. Ska bara fylla en sprayflaska med klorin också så jag kan skura väggarna med. Man vet aldrig vart baskiluskerna är någonstans. Igår va det ända jag fick i mig en tallrik mannagrynsgröt så jag gjorde mig en likadan idag. Gott.

Vinterkräksjukan?

Kategori:

Vaknade i natt och mådde illa och sen dess har jag med jämna mellanrum vart på toa för att kräkas. Mår verkligen piss och äta vågar jag inte göra. Vågar knappt dricka vatten så det blir sängen för mig hela helgen. Hatar att vara sjuk!

Nov. 22, 2012

Kategori:

Jag valde att göra mandlarna rosa och matta, nästa gång jag gör ska jag göra dom blanka. Lite mer jobb men lite mer marknadskänsla över dom.

Jul

Kategori:

Stjärnan är i sovrummet och kulorna i vardagsrummet. Vill dock ha en kula till så det blir till att köpa snarast. Har bakat lussekatter och gjort brända mandlar. Jag gjorde rosa mandlar idag, men dom verkar ta slut snabbt för jag hör hur Andreas går i bruken hela tiden. Bilder kommer sen.

För jag är värd det?

Kategori:

Har vart på ansiktsbehandling idag. Färgade som vanligt fransar och bryn. Skönt med lite vardagslyx måste jag säga. Dock fick jag dåligt samvete när jag köpte 7 behandlingar till. Det är en annan sorts behandling men eftersom jag inte har något jobb på heltid känns det dumt. Men Andreas tyckte att jag var värd det sa han så litar på honom. Nyår, ja vad aka man göra då? Får lite ångest när jag tänker på det precis dom vanligt. Andreas ska jobba natt så honom får jag inte skåla med. Till en viss del känner jag inte för att göra någonting alls men jag vet att jag kommer ångra mig om jag sitter ensam vid tolvslaget. Men får väl se vad som händer. Nu ska jag skära upp grönsaker och kyckling. Till middag ska vi äta kycklingwook.

Idag

Kategori:

Har läst boken från och till hela förmiddagen. Åkte och köpte present till Andreas syster och sen köpte vi en jätte fin julstjärna till sovrummet och två stora glaskulor till vardagsrummet. Kommer bli så fint! Nu är jag på jobbet och ska jobba natt här. Känns lite pirrigt då det va över ett år sedan jag spenderade en natt här. Nu ska jag förbereda inför morgonen så jag slipper stressa med sånt då.

Borde sluta och somna'

Kategori:

Kan inte skuta läsa boken samtidigt som jag inte vill läsa ut den. "Femtio nyanser av honom" - E L James.

Bebis

Kategori:

Sitter med mini Charlie i knät och kollar på Filip och Fredrik, mysigt att sniffa på bebis, luktar så himla gott. Ska väl strax promenera hemåt. Tar nog en omväg så promenaden tar 10 minuter istället för två. Skönt att promenera när det är mörkt och kallt ute, får dock övertala Andreas tror jag.

Söndagsmys

Kategori:

Jag och Andreas är hemma hos Ida och Joel. Ida lagade middag och jag tog med mig en paj som jag slängde ihop innan vi gick hit. Hallon och blåbärspaj med vaniljvisp, väldigt god. Vi ska strax kolla på Solsidan.

Bok

Kategori:

Ligger i soffan och ska strax fortsätta läsa i min bok. Igår bakade jag kanel och vaniljbullar, drack öl och läste. Oskar och Jocke va här med Andreas och kollade på fotboll och hästar och sen på kvällen kom Ida. Vi började kolla på film men jag somnade stenhårt i soffan. Andreas mamma och syster va här en liten stund också. Fick en jätte fin ljuslykta och en kastrull av dom. Kastrullen behövdes verkligen och använde den redan igår. Mycket nöjd och glad. Nu skriker boken efter mig.

Baka baka baka

Kategori:

Är sjukt godissugen, ångrar att jag inte bakade chokladmacarons igår så jag kunde trycka i mig några idag. Men men, funderar på att steka lite äpple med kanel och äta med vaniljyoghurt istället. Såhär blev mina rosa macarons med vitchoklad och hallonfyllning som jag gjorde när jag fyllde år. Och till er som funderar på att baka dom men inte riktigt vågar för ni inte har en viss plåt eller har hört hur svåra dom är att baka. Kan säga att det var många som sa att det va svåra att baka med det ena med fjärde. Men, ta tid på er! Stressa inte, Våga testa, våga misslyckas och våga lyckas.

Hoppas

Kategori:

Har vart på arbetsförmedlingen idag. Fy! I 2 timmar satt jag och skrev in mig, fick cirka en triljon papper som jag måste läsa, men hon som hjälpte mig va trevlig. Hon trodde inte det skulle vara några problem för mig att hitta ett nytt jobb så nu håller vi tummarna. Nu ska jag sätta mig och läsa igenom alla papper så det är gjort, skriva under en massa andra och skicka iväg dom. Kul kväll jag har framför mig. Tur att Andreas är ledig och kan göra kaffe till mig när koppen är slut. Jennifer skickade ett snällt sms till mig förut så humöret och hoppet finns.

Poff så står man där.

Kategori:

Borde absolut sova men kan givetvis inte. Är det bara hos mig ordet arbetslös klingar dåligt? Hej, jag heter jasmin och är 23 år gammal och jag jobbar på... Med.. Eh ingenstans, jag är arbetslös. Varför? Jo för jag fick "sparken".. Nej tro inte att det va för att jag skötte mitt jobb dåligt, för det var det inte. Det har jag fått klart för mig från många håll, chefer, kollegor, brukarens anhöriga och brukaren själv. Men Det kom som en chock för oss alla på jobbet tror jag. Jag är som dom flesta vet tillsammans med Andreas som var min samordnare. (Jobbade som personlig assistent, hos en kille).. Jag och Andreas jobbade nästintill aldrig samtidigt om det inte va i nödfall och vi skötte det snyggt. Pratade inget privat framför brukaren osv. Andreas jobbar enbart nätter och jag jobbade dagar, kvällar och nätter men sällan sällan tillsammans med Andreas som sagt. Men efter 2.5 år hos denne brukare fick jag sparken. Varför undrar kanske ni? Jo, för han kände inte att han hade samma kontakt med Andreas nu när vi är sambos. Så när jag fick reda på detta satte vi ett datum där min sista arbetsdag skulle vara och det var den 2 november. Jaha, ja så sen fredag den 2 november har jag varit arbetslös alltså. Dum som jag va gick jag aldrig med i À-kassan eftersom jag trodde jag satt säkert. Skulle aldrig kunna tro i min vildaste fantasi att jag skulle få sparken pga att jag lever ihop med Andreas. Men det fick jag. Så nu är det nya tag, ut med det gamla in med det nya. Det kan bara bli bättre. Eller? Så nu till alla er som inte är med i à-kassan GÅ med NU! Det är det ända jag ångrar att jag inte gjorde. Så snälla ni, man vet aldrig vad som händer så gå med.

God jul?

Kategori:

Har vart på arbetsförmedlingen och på gymmet. Ja och va sa dom på arbetsförmedlingen? Ingenting mer än att jag skulle bli medlem på deras hemsida och komma tillbaka imorgon. Kom hem och skulle registrera mig men det gick inte. Får åka tillbaka dit imorgon och tvinga dom att hjälpa mig på plats. HATAR detta, att inte ha någon rutin på mitt liv längre. Att inte ha något att göra och inte ha någon inkomst. Den 25e kommer min sista lön och paniken börjar komma. Julklappar? Resan till Thailand? Renoveringen? Ja många tankar som snurrar. Usch. 55 dagar kvar.

Be your own hero.

Kategori:

Känner mig för att lägga mig ner och ge upp, ge upp hoppet. Men nix, inte än. Håller ut ett tag till. Jag kommer bli en usel hemmafru. Får panik att gå här hemma dag in och dag ut. Usch! Nu ska jag göra en kopp the och lägga mig och läsa lite recept och skriva upp sånt jag ska prova att baka ngn dag.

Rent och fint

Kategori:

Sitter med en kopp kaffe och kollar på tv. Igår gick jag hem till Ida, vi spelade spel, pratade, drack vin och hade det super trevligt. Har städat här typ hela dagen, dammsugit sängen och sofforna och ska strax tvätta golven. Gillar när det luktar rent.

Måndag

Kategori:

Har vart ute på en pw på 1 timma idag. Riktigt skönt att bara gå med musik i öronen. Träffade Ida och drack kaffe med henne. Har städat och gjort pannbiffar som snart ska stekas. Tigerkakan står i ugnen och jag har tänt ljus i hela lägenheten. Ska sätta på lite musik och njuta av egentiden. Andreas kommer väl hem om en timma eller så. Så intressant dag har jag haft.

Halvlek

Kategori:

Halvlek på jobbet. Skönt! Fick hoppa in som vikarie idag vilket bara är kul. 8.30-21.00 och en rast mellan 14.00-15.00. Ligger i jour-rummet och glor på tv. Ska nog sova lite nu. Får ju passa på.

Trött

Kategori:

Kom Hem för en stund sedan. Har vart i Kungälv på ett boende där jag ska hoppa in som vikarie vid behov. Jobbade det förra sommaren men behövde lite uppdatering så nu är jag redo. Har vart där från 10.00-21.00 så är rätt slut. Men det känns bra och hoppet är tillbaka. Kommer kanske inte behöva vara med i lyxfällan ändå. Skämt och sido. Har blött lite näsblod idag igen, inte alls som igår men inte långt ifrån. Någon som har någon aning om vad det beror på? Är rädd att det ska hända när jag sitter på bussen eller liknande. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måla naglarna.

Näsblod

Kategori:

Idag har jag inte mått så bra. Gick upp i morse, åt frukost och gjorde ordning mig. Slänger på mig jackan och går två steg utanför dörren. Känner att jag blev väldigt snuvig och tittar ner, blod på hela halsduken. Sprang in igen och det bara fortsatte, i 25 minuter låg jag på golvet. Det gick över så fixade mig snabbt och hann till mötet jag skulle på. Kände mig lite yr och kallsvettig under dagen men det va okej. Sen inträffade näsblodet två gånger till under dagen. Fy! Har sovit det mesta efter mötet men ändå. Hatar näsblod och har inte haft det innan idag på flera år. Nu tycker jag lite synd om mig själv så lyxar till det lite.

Tager vad man haver.

Kategori:

Chokladen är borta så jag fick äta lite yoghurt, frön och bär för att stilla sötsuget. Sitter i soffan och har precis målat naglarna, när dom har torkat ska jag tvätta bort ansiktsmasken och ta mig en dusch. Ser fram emot träningen imorgon, intervall spinning. Svettas som ett djur men det känns sjukt bra efteråt.

Arg

Kategori:

Är på extremt dåligt humör och har vart det sedan jag vaknade. Datorerna har bråkat när jag skulle skicka ut mitt cv. Orkade inte gå till affären för att köpa jäst och ägg. Hade tänkt baka bullar för att komma på andra tankar men får bli efter möte och träning imorgon. Har letat över allt efter en choklad som jag har gömt för Andreas, men hittar den inte. Irriterad och hoppas på en bättre dag imorgon.

Marc Jacobs - Daisy

Kategori:

Andreas spenderade helgen i Danmark med sitt fotbollslag. Avslutningsresa tror jag att det va. När han kom hem igår hade han med sig en present till mig. Ni som följer mig på instagram vet redan vad en av sakerna va för någonting. Här får ni se alla tre! Han överraskade mig totalt och fråga mig inte hur han visste att jag gått och tänkt på den parfymen. Han är allt bra.

Pestopasta

Kategori:

Slängde ihop en enkel men god middag. Andreas jobbar hela dagen och natten så jag kände inte för någon dunder middag. Medan tvättmaskinen tvättar rent, kuddar och täckena är på vädring så gjorde jag pestopasta med tomat och lite extra pinjenötter. Mums.

Tacksam

Kategori:

Är så lycklig över att ha så fina vänner, familj och sambo. Jag har fyllt 23 år och fått fina presenter, blommor och gratulationer. Blir så rörd av alla som tog sig tiden att gratulera mig och för att alla kom hit i lördags för att äta det onyttiga som jag hade bakat och umgås. Så tack till er alla.