Jasmin Niemi

Lång dag.

Kategori: Allmänt

Sen sits jag skrev har jag jobbat, druckit vin och gjort en massa.

Men nu är det äntligen kalklat i köket, underbart och det kunde inte bli bättre. Vi valde självklart vitt kakel men inte dom "vanliga" plattorna som alla andra har. Nej vi valde 40 breda och 10 höga istället. Blev riktigt bra. Andreas kapade Plattorna, jag kletade på fix och andreas mamma och han satte upp dom. Idag har vi skruvat ihop hatthylla, 4 köks stolar och matbord. Vart på Ikea och köpt våra gångjärn och lite galgar. Är sjukt nöjd och stolt att vi inte anlitat någon snickare/målare utan gjort allt själva genom hjälp av familj + vänner. Jag hittade en burk vit färg och gick lös inne i klädkammaren. Tyvärr tog den slut innan jag va helt klar men det blev bra ändå. Nu ska jag sova. Sjukt trött.

Halv kassa bilder men det får duga.

Snart ses vi igen.

Kategori: Allmänt

Manana vi ses på lördag igen. Ska bli ett kärt återseende och jag ska smaka på alla olika mojitos som finns hos er. Längtar.

Längtar.

Kategori: Allmänt

Jag vill att lönen trillar in på kontot så jag och Jennifer kan gå på vår dejt. Manana heter restaurangen Och jag har bara vart där en gång tidigare men tackar inte nej för ett återbesök. Litet, mysigt, gudomliga mojitos och fantastiskt god mat till grymma priser. Manana vi ses snart.

Söndag.

Kategori: Allmänt

Då är middagen snart klar. Fläskfile gryta med en skvätt vitvin och grädde, champinjoner och lök. Andreas ville ha pasta till så det blev det. Har slängt ihop en kladdkaka med som blir efterätt. Imorgon ska jag till gymmet innan jag ska jobba så jag kommer att äta en bit kladdkaka jag med. Vi har vart i lgh idag och försökt greja, gick sådär. Vi fick städat vardagsrummet och ställt orning sofforna. Jag tar på mig att sofforna är kanske en gnutta stora till vårat lilla vardagsrum men det får gå. Jag ville verkligen ha dom så nu ska vi slänga upp tv´n på väggen och införskaffa oss en liten tvbänk istället. Eller nu och nu, sen.. En annan dag. Nej nu är ska vi äta och mysa innan ANdreas sska till jobbet igen.

Avslöjad

Kategori: Allmänt

Okej, jag Fick syn på en enorm chokladask under bordet. Jag kunde inte motstå, två chokladbitar och ett smygfoto senare ligger jag på soffan väldigt nöjd.

Lördag.

Kategori: Allmänt

Korst i taket att ni fortfarande klickar in här i hopp om att jag har skrivit någonting kul. Men just nu händer det inte så mycket kul i mitt liv. Idag har jag jobbat igen. Precis som jag har gjort hela veckan och kommer att göra nästa. Men jag klagar inte.

Lgh börjar ta form och snart ska det packas upp och organiseras vilket kommer bli svårt. Jag vill ha det rent och prydligt, handdukarna måste vikas på ett speciellt sätt och det ska bäddas på ett speciellt sätt. Jag är inte lätt att leva med och det har jag varnat Andreas om sen dag 1. Andreas är lite tvärt om. Han tycker inte man behöver dammsuga och dammtorka 2-3 ggr i veckan. Hans förklaring är "man ser ändå ingen skillnad så varför kan vi inte vänta tills det syns att man gjort någonting?". Jag tänker mer "Man håller ordning för att inte skapa kaos". Han kan nog leva i sina J*vla plastpåsar, han har plastpåsar till ALLT. I sin väska har han plastpåsar med rent och smutsig tvätt i. Han har tidningar i en annan påse, han har skor i en och ja. Allt i plastpåsar. Istället för att ta ur smutstvätten från sin kära plastpåse kastar han påsen med allt i tvättkorgen.

"Jag gör det sen" är en typisk kommentar från min älskade sambo. Bara det att sen blir aldrig av. Räkningar har han lite överallt medans jag har mina i en pärm. Men tro inte att jag har allt ordning och reda. Onej men det är någonting som vi båda måste jobba på. Att alla saker har sin plats och när man plockar fram någonting ska det tillbaka till samma plats innan man drar fram någonting nytt. Sen har båda lite svårt att slänga saker. Jag har dock lite lättare än Andreas. Han tänker "men den kan vara bra att ha om i fall...". Självklart älskling kan den vara bra att ha men när använde du den sist? Brukar jag fråga medan han inte riktigt vill svara. Så nu när vi ska packa upp hans saker och kläder ska vi gå igenom allt och behöver nog hjälp från något håll. Någon frivillig? Sen är det samma process igen när mina saker ska upp. Tyvärr brukar det sluta med att vi blir väldigt irreterade på varandra.

Nej nu ska jag glida ner i soffan med en kopp kaffe och glo på film.

Ledig

Kategori: Allmänt

Okej, jag är imponerad av mig själv. Är ledig idag men gick upp 8.15 och nu drar jag till gymet.

Snart helt klart.

Kategori: Allmänt

Idag fick jag känslan när vi var lgh. Detta kommer bli bra, jag kommer kunna kalla detta vårt hem, le och vara stolt. Det saknades två gångjärn så en lucka är inte på sin plats, och fronten till diskmaskinen ska på och kakel ska upp. Men se, detta
Är en del av vårat kök.

Jävla Sthlm'are?

Kategori: Allmänt

Idag på Scandinavium:

Random kille- håller du på AIK eller?

Jag- nej, Frölunda om jag måste välja.

Kille- asså, du ser ut som en stockholmare. En sån bortskämd jävel.


Jaha, vet inte hur jag ska tolka det. Någon annan som vet? Nu blir det film och popcorn med min älskling. Imorgon blir det jobb, städa lgh och tillbaka till jobbet för nattpass.

Måndag.

Kategori: Allmänt

Då va det måndag igen och jag ska snart sticka till jobbet. Kunde inte somna i natt så sist jag kollade på klockan var den kvart i sex. Tur att det blir lugnt på jobbet idag. Ska åka på hockey så det är kul och tiden springer i väg. Helgen har varit lugn men super mysig. Nej dax att slänga på mig lite kläder och svepa kaffet.

Nja

Kategori: Allmänt

Janina har köpt nya skor. På något sätt tycker jag om dom men ändå inte. Vad säger ni?

hår + guldring = sant.

Kategori: Allmänt

Har otvättat hår och ingen ork att visa mitt fynd så lånade en bild här i från.


kostade 39.90  och är från H&M.

Fusk..

Kategori: Allmänt

Idag kommer några gubbar till Lgh som ska kolla på rören från köket till avloppet eller något sånt. Vet inte så mycket mer än gubben som bodde där innan har fuskat och gjort så det bli fel lutning så vattnet inte rinner ner.. Inte bra inte. Efter det ska jag göra rent tvättmaskinen. Kör den på sådär 95 grader med klorin och det gör jag väl två- tre gånger. Sen avslutar jag med att köra den med vanligt tvättmedel. Brukar kasta in några gamla trasor så maskinen inte går helt tom. Sen är den ren. Gör ni rent eran tvättmaskin någon gång?

Dålig natt

Kategori: Allmänt

Skön sömn jag fick i natt... Hela två och en halv timma. Låg och vände och vred på mig. De va för varmt med täcke och för kallt utan. Låg och tänkte på om jag vågar gå till gymmet ensam idag. Tycker det är pinsamt att gå dit otränad och äcklig och trängas med alla tränings freak. Känner mig inte alls bekväm med det. Men väskan är packad och med så efter jobbet blir det antagligen en sväng till gymet. 80 minuter power Walk står på schemat.

Beställt.

Kategori: Allmänt

Beställt en ny plattång nu. Jag älskade min gamla från GA.MA som tyvärr gick sönder i helgen men nu hittade jag en ny samma modell (GA.MA cp1 ceramic) för 429 kronor här. Fraktfritt över 500 kronor så jag passade på att köpa en till Janina och en till mamma också. Så hela kalaset gick på ca 1300 för tre plattänger. Så nu får vi se när dom kommer, skulle ta 2-3 dagar, men man vet ju aldrig.

Sveriges mäster kock

Kategori: Allmänt

Idag börjar ett av mina favorit program på 4an igen - Sveriges mäster kock. Så om 20 minuter kommer jag sitta fast klistrad vid Tvn här på jobbet. Nicke sitter vid datorn och ville inte kolla. Ska ni titta?

Hallgolv.

Kategori: Allmänt

Ni kanske vill se hur golvet i hallen blev? Nu ska vi bara sätta fog och lister sen är hallen klar :)

Nöden har ingen lag?

Kategori: Allmänt

Igår blev jag sjukt sugen på choklad. Självklart hittade jag ingen. Frågade Janina om hon hade och det hade hon... 7 chokladkakor (1,2 kg) som hon hade tejpat fast med varandra och en lapp "ät ej". Men nöden har ingen lag sa hon och gav mig en chokladkaka. Tack!

Fixat.

Kategori: Allmänt

klockan 8.30 ringde klockan i morse och jag ville inget annat än att sova. Men det var bara att hoppa upp och äta frukost och bege oss till Lgh. Jag skruvade lådor och gångjärn (?) och satte de på plats medan Andreas och hans pappa la klinkers i hallen. Nu är Golvet i hallen äntligen på plats och det blev riktigt fint. Vad har ni haft för er?

Kladdkaka och non stop.

Kategori: Allmänt

Blev att stanna hemma och kolla på film och baka kladdkaka med non stop's i istället.



Utgång? Njea.

Kategori: Allmänt

Fick ett samtal ang utgång. Tror det hade blivit kul men är trött. Får fundera på det medan nagellacket torkar.

En bild, inga ord -

Kategori: Allmänt

Fjäderörhänge

Kategori: Allmänt

In till stan för att fira världens bästa mamma. Grekiskt står på menyn!

Nytt fjäderörhänge från smickans som Andreas köpte till mig <3

Ikea

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och dricker kaffe. Vi har spenderat dagen på Ikea och ätit köttbullar och brottats med folk. Typ. Det va Galet mycket folk måste jag säga. Men fick med mig några fynd hem. Två stora vita orkidéer för 69 kronor styck och en toalett borste som jag bara ska använda nu under grov städningen. Den kostade 4 kronor. Så den åker i soporna när jag skurat klart. Vi Fick en "riktig" av mamma och pappa i julklapp. En sån med skaft och behållaren i rostfritt så den ska in när det är rent på toaletten nämligen.

Nu ska jag fixa lite här innan jag slutar. Då blir det att springa till bussen och åka till stan för att träffa Natta. Mysigt!

deborah lippmann.

Kategori: Allmänt

Hade jag orkat hade jag målat mina naglar med det blå. Men det får bli helgens nöje. God natt.

Herr Kanin håller mig varm.

Kategori: Allmänt

Har är en annan julklapp, även den från mamma och pappa. En halsduk av kaninpäls. Det va svårt att få en rättvis bild på den men den är lite ljusare än vad den blev på bilden. Hur mjuk och gosig som helst. Och det bästa av allt är att den är lång och bred. Ca 25 cm bred och 150 cm lång, med andra ord - perfekt.



Valen är få men tankarna många.

Kategori: Allmänt

- Vad ska jag göra i helgen? Är ledig hela helgen igen visade det sig när jag kollade schemat. Jag vill dricka kaffe och snacka massa skit. Jag vill lära mig locka håret så det blir sådär slarvigt perfekt. Jag Vill väldigt mycket men antar att denna helgen kommer sluta som alla andra - soffliggandes. Spännande, ser fram emot yttligare en tom helg. Känns konstigt att inte jobba. Då har man ju något att göra inplanerat iaf.

En Bomb?

Kategori: Allmänt

Okej, nu har jag en fråga! Vad händer med världen? När jag kom till jobbet i morse och skulle gå ut och röka var det väldigt mycket poliser runt om. Jag och
Min kollega började givetvis spekulera om varför. Efter en stund går jag in på Aftonbladet och ser att det handlar om en misstänkt bomb. Vad i helvete händer? En halv nysning ifrån oss här vi sitter och dricker vårt morgon kaffe pågår alltså en bomb utredning. Känner mig genast väldigt trygg här på jobbet. Tryggare än vanligt.

klorin.

Kategori: Allmänt

Idag har jag bara vart hemma och grejat lite. Drog upp Andreas från sängen vid 3 och sen har vi ringt samtal och hållt på. Nu ska vi snart äta och sen åka till Lgh och greja. Skruva ihop lådor till köket och jag ska väl storstäda toaletten. Jag kommer antagligen bli hög av ångorna från klorinet. Golv och väggar ska skina och det ska luka mycket klorin. Nästan som man kommer in till ett badhus, fast renare. Då kanske jag blir nöjd. Har laddat upp med två flaskor klorin. Det är väl kvällens underhållning skulle jag tro. Vad har ni för er?

Ånger.

Kategori: Allmänt

Jag tycker faktiskt det är lite obehagligt när det blåser så fruktansvärt mycket ute. Så har lite svårt att komma till ro och bli trött. Andreas jobbar i natt igen så serien kan jag inte kolla på. Det gör vi tillsammans och det blir jobbigt om jag ligger före med ett avsnitt eller två.

En tanke slog mig förut. Jag tog inte ett enda kort på varken jul eller nyår. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden och ta en massa kort. Speciellt på nyår när alla va så fina. Ni skulle sett lilla Jamie, skjorta och slips. Hur söt som helst. Andreas hade också på sig skjorta men instället för slips hade han en fluga. Åh han va så stilig min man. Men inte ett enda kort på varken honom eller oss jag tog. Men jag hoppas vi får tillfälle att klä upp oss snart igen för då ska det tas bilder.



En bild från Jamies (Andreas systerson) dop, och den är så fin. Jag blev kär i den första gången jag såg den och det pirrar i mig att den mannen på bilden är min. Herre vilken lycka.

Pälskrage.

Kategori: Allmänt

Här är pälskragen jag köpte på Raglady för 799;- har inte använt den än, men den kommer jag att använda flitigt när det blir lite varmare ute. Fick dock pengarna tillbaka av mamma och pappa på jul så det blev en julklapp... Den också. Älskar de svarta sidenbanden som man "knyter ihop" kragen med.


China glaze.

Kategori: Allmänt

Medan Andreas handlar passar jag på att måla naglarna, han hatar nagellack. Men ibland (oftast) struntar jag i det och målar dom ändå. Idag blir det detta.

Marc by Marc Jacobs.

Kategori: Allmänt

En bild säger mer än tusen ord.

Pannkakor.

Kategori: Allmänt

Fick ett enormt sug efter pannkakor, chokladglass och banan. Så slängde ihop en smet på 1 liter mjölk, 5 dl mjöl, 5 ägg och lite salt. Så snart är suget över... Om smeten tar slut någon gång vill säga.

En fjäder i örat?

Kategori: Allmänt

Fjäderörhängen tycker jag är ursnyggt faktiskt. Inveg mina från raglady på nyårsafton faktiskt. Här har jag tre stycken för olika tillfällen. Favoriten är det från Smickas eller kanske Raglady. Vilket tycker ni?

Från vänster;
Kapphal, Smickas och Raglady.

Sons of anarchy.

Kategori: Allmänt

Andreas jobbar natten idag och jag skulle ha jobbat kväll. Men jag har ju startat året med förkylning och feber. Imorse mådde jag allt annat än bra. Eller imorse, jag och andreas vaknade väl klockan 2 eller kanske lite senare än så. Vi började ju kolla på någon serie vid namn "Sons of anarchy" igår så kom inte i säng förens vid 4. Trodde inte det skulle vara en serie i min smak men ack, jag är fast. Den är fakstiskt grymt bra.




Nu ska jag nog ta en alvedon och äta lite glass. Det får man göra när man är sjuk och man behöver inte ens ha dåligt samvete över att man vräker i sig glassen.

Zassa armband.

Kategori: Allmänt

Detta fina armband fick jag av Natta härom dagen. Fick välja vilken färg på toffsen jag ville ha. Den finns i fyra olika färger men rosa föll mig i smaken. Klickan in på smickas och kolla vilken färg ni vill ha på eran toffs. Förutom dessa armband har dom hur mycket annat fint som hellst. Ja Natta och hennes syster driver bloggen och gör era smycken på beställning.


2012

Kategori: Allmänt

Känns ingen större skillnad på 2011 och 2012, än. Förutom att jag är förkyld som satan. Men Är lika kär och lycklig idag som jag var igår. firade in det nya året hos familjen Blomgren. Det var trevligt. Det brukar det vara här. Jag och Andreas skulle ha åkt hem till mig förut men vi bestämde oss för att stanna. Så nu sitter vi här jag, Andreas, natta, marcus och mickan. Vi kollar på någon serie, Eller jag bloggar och natta sitter med datorn i knät och läser bloggar skulle jag tro. Men får väl kolla jag med nu.

Hoppas ni har haft en bra start på det nya året.